CIRCLOCAL – konferenca za krožno gospodarstvo in krožna javna naročila

Circular Shield na povabilo Mestne občine Novo mesto sodeluje v projektu CIRCLOCAL, ki ga financira Evropska komisija preko mehanizma COSME in je usmerjen v razvoj krožnega javnega naročanja in prenosa dobrih praks med državami EU.

 

Gre za projekt, v katerem svoja znanja in dobre prakse delijo portugalska skupnost Regiao de Coimbra, nizozemski skupnosti Leeuwarden ter Frysland's ter Mestna občina Novo mesto.

 

Na predstavitvi, ki je pod vodstvom MO Novo mesto potekala 6. in 7. oktobra, sta bila med drugimi predstavljena projekt Komunalni snovni krog ter pred kratkim izvedeno skupno zeleno in krožno javno naročilo higienskega papirja za vse javne občinske zavode na območju Novega mesta.

 

Svoje dosežke na področju krožnega gospodarstva so z udeleženci konference delili še Zavod Knof, Komunala Novo mesto, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela, Vrtec Pedenjped, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Gozdarski inštitut Slovenije, Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine ter Mestna občina Maribor.

 

Na podlagi slišanega in videnega smo še utrdili svoje prepričanje, da je razvoj krožnega gospodarstva lahko odgovor na številne okoljske, gospodarske in družbene izzive, s katerimi se trenutno soočamo.